Skip to content

Volg open innovatie, in kaart

2012 May 25
Wat een week, vol theorie en praktijk! Dinsdagochtend mocht ik onverwachts deelnemen aan de Masterclass Open Innovation and Corporate Enterpreneurship (jawel) bij Climate-KIC. Mijn social media filter is redelijk afgesteld – dacht ik – maar blijkbaar toch niet 100%: ik was hier zeker graag vanaf het begin bij aanwezig geweest: interessante groep mensen en uiteraard een zeer interessant onderwerp: Open Innovatie. Helemaal geweldig om Prof. Henry Chesbrough eens persoonlijk te ontmoeten, ik kon zijn one-liners amper bijhouden. Nog even zijn laatste boek bestellen.. het is er even bij ingeschoten.

 

Woendagavond de eerste Dev Meetup van Esri in Nederland. Ik had van te voren al wat data gezocht en de website Volg Innovatie gevonden, met daarop ook een “Innovatie op de kaart”. Die kaart geeft mij wel wat inzicht, maar het is toch lastig om te vinden waar er nu veel wordt geïnvesteerd en of het nu open of gesloten trajecten betreft. Open data to the rescue: het data bestand is ook te downloaden!

 

In een uurtje resulteert dat in onderstaande kaarten. Een snelle interpretatie: weinig projecten met “geen partners” (ik heb maar paars gekozen, rood vind ik wat te sterk uitgedrukt) en sommige regios zien er wel erg leeg uit. Maar dat is slechts een snelle interpretatie, van een snel gemaakt kaartje….


Grotere kaart weergeven

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS