Skip to content

Verjaardag : één jaar bloggen over geo-informatie en meer

2010 June 25

Regelmatig verbaas ik me erover dat mijn schrijfsels aandachtswaardig zijn. Sommige zijn meer geschreven om geschreven te worden, dan om gelezen te worden. Maar toch schrijf ik nu al een jaar regelmatig op deze plaats. Met plezier.

Op deze blog en mijn aanwezigheid in de sociale media (die soms asociaal zijn) word ik regelmatig aangesproken. De vragen die naar voren zijn gekomen heb ik braaf opgeschreven. Hier dus een vraag een antwoord lijst, die altijd incompleet zal zijn. Kom maar op…

Vraag en antwoord over mijn blog:

V: Waar haal je de tijd vandaan?

A: het kost me een uurtje per week, schat ik zo. Meestal is het treintijd, zeer zelden op kantoor. Ergens is het daar ook de omgeving er niet voor (ik kom daar om met collegae te spreken, niet om achter een scherm te zitten). Twitter kost me geen tijd. Het gaat sneller dan notities maken op papier…

V: Wat is je doelstelling? (ook wel wat is het nut hiervan)

A: Staat ook een beetje beschreven in mijn ‘about’: Mijn doel: een andere manier van communicatie testen en het een jaar volhouden. Het nut? Moet je alles in nut afwegen? Ik vind het nuttig als er een digitale communicatie platform over geo-informatie ontstaat. Ander nut: ik kan nu zelf googlen op mijn blog (wanneer schreef ik wat) en kan daar overal ook bij.

We hebben ooit intern gesproken over 5000 hits, dan zou eens wat zijn. Het zijn er inmiddels 10.000 (dank voor de interesse!, statistieken staan onderaan deze pagina).
V: Waarom moet jij columns in het Engels schrijven?

A: Tja, het woord ‘moet’ hoort hier niet in thuis. Voor mijn studie moest ik weer in een schrijfmodus komen. Blog en columns helpen daarbij. Daarnaast wil ik graag ‘aan de wereld’ uitleggen hoe Geo reilt en zeilt in Nederland. En zo’n colomn kan daarvoor een middel zijn. Mijn collega bij ESRI (in de VS) heb ik wel geinformeerd dat ik dit zou doen. Vonden ze helemaal ok..

V: Het komt wat arrogant over. Is dat je bedoeling?

A: Dat vind ik een lastige, want dat is niet mijn bedoeling. Gewoon mijn mening opschrijven is niet arrogant bedoeld. Graag deel ik die mening, voor hen die daarin interesse in hebben. Ook het mooie van sociale media (of gewoon internet): gewoon uitzetten wat je niet interesseert.

V: Is dit de mening van ESRI?

A: Het goede antwoord is : jein. Nee, er is een formele mening van ESRI (en ESRI Nederland) en die staat niet op mijn blog. Ja, die waarheid zal niet heel ver van de mijne afliggen ( mag ik hopen). ESRI blijft graag in contact met gebruikers van geo-informatie en wil een open en transparante organisatie zijn.

V: Hoe meet je succes?

A: Ik zelf in het aantal gesprekken dat ik over social media of over een van mijn blogs/tweetjes mag hebben. Een keer per week vind ik een mooi streven.

V: Wat is de volgende stap?

A: die is in de maak. Tijdens de vakantie ga ik ermee aan de slag. Dit blog til ik nog over de ESRI User Conferentie heen, dan even pauze.

En tot slot: Sociale media moet echt niet. Men kan perfect door het leven zonder hyves (ik dus), twitter, blogs, ja zelfs zonder internet. En af en toe moet je deze tools ook gewoon even uit zetten.  Maar behandel de tools niet zoals de overstap van fax naar email. Er is iets wezenlijks veranderd, doordat –fysieke- muren van communicatie zijn geslecht. De openheid, die zo kansen heeft gekregen, spreekt mij aan.

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS