Skip to content

Tools en rules

2010 February 24
by Jw

[picapp align=”right” wrap=”false” link=”term=tools+hammer&iid=5736658″ src=”8/1/6/9/National_Hardware_Show_5483.jpg?adImageId=10369517&imageId=5736658″ width=”234″ height=”351″ /]Uiteraard krijg ik vragen over deze blog en ik spaar ze graag op. De vragen horen of in de ‘tools’ categorie, of in de ‘rules’. 

Eerst de tools: voor alle tools geldt: beginnen is niet moelijk (meer), volhouden wel. Welke tools gebruik je en waarom?

WordPress: redelijk gemakkelijk een blog beginnen. Simpele interface, ook eventueel in het Nederlands. Aardige community, waar ik helaas weinig aan kan bijdragen. Backup op je eigen pc in xml.

Xmind: de gratis versie is ‘voldoende goed’, en het is niet zo’n kritische tool voor mij. Op Youtube staat alle uitleg al. De betaalde versie vind ik nog niet nodig. Ik meen dat er weinig developers actief zijn. De sourcecode kan je zo downloaden (de ultieme open source check).

Slideshare: opslaan van powerpoints, die ik weer link via linkedin of mijn blog. Ik sla alleen nieuwe presentaties daarop. scribd gebruik ik alleen om te zoeken.

Tweetdeck: goede desktop applicatie voor Twitter. Je kan extra zoekopties instellen en zo onderwerpen (vb Openstandards) goed volgend. Op mijn mobiel gebruik ik twikini.

Linkedin: voor mij ligt linkedin aan de ‘werkkant’, prive gebruik ik facebook. Binnen linkedin ben ik lid van een aantal groepen, de GIN group heb ik opgericht (Deze wordt steeds actiever!).

Verder heb ik niets met browsers (switch), gebruik wel igoogle, geen latitude. prezi vind ik leuk, maar is geen blijvertje.

Mijn linkedin-rule: mensen die ik heb ontmoet of die ik ga ontmoeten op korte termijn. Meer rules een volgende keer.

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS