Skip to content

Tips over het gebruik van sociale media, Twitter en LinkedIn

2010 October 26

Eigenlijk heb ik ze niet. Toen ik zo’n vijf jaar geleden begon met LinkedIn had ik eerlijk gezegd nog geen idee tot wat het ooit zou uitgroeien. Regelmatig krijg ik vragen over de verschillende tools. Mijn tips voor sociale media blijven : doel bepalen, bepaal je positie (ik modereer, ik lees alleen, ik reageer kritisch), goed om je heen kijken, experimenteren, zelf aan de slag gaan. Maak er een echt gesprek van (dus af en toe –re-ageren, zonder iets terug te verwachten).

Als ik dan toch een tip mag geven: de meeste tools test ik eerst even anoniem uit. Dat valt de eerste digitale blunder niet zo zwaar. Want die blunders zijn toch niet te vermijden. Zoals: als je privé twittert, is het niet handig om je tweets als feed in LinkedIn te laten verschijnen. Dan haken je LinkedIn connecties al snel af en kom je zo op ‘hide’ te staan. Je kan in je tweet #Li opnemen, dan verschijnt die wel als status in LinkedIn. En als je in een blog “LinkedIn” opneemt als catogory, verschijnt deze ook weer in je LinkedIn als update (als je de bloglink app hebt draaien, toch?)

Binnenkort hebben we bij Esri met collega een broodje (of pizza avond) sociale media. Leuk, ik zal er zeker hier over berichten.

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS