Skip to content

Stemadvies (met of zonder discriminatie)

2010 March 3

Mijn persoonlijke advies: ga vooral stemmen (vandaag), want anders zet je jezelf langs de zijlijn van de maatschappij. En hoe ik stem? Een mix van redenen: stemwijzer telt mee, de (on)kundigheid van locale bestuurders, nationale politiek. Geheel discriminerend, maar waar: ik stem altijd op een vrouw. Dat is geen advies, maar gewoon zo gegroeid. Ik woonde eens in een buitenland, waar het vrouwenkiesrecht net werd ingevoerd. Ik kan me de hele aparte discussies nog herinneren…

Nu ben ik klaar voor de goede en slechte kaarten met een verkiezingsuitslag. Ooit hebben we vanuit ESRI een voorzet gedaan met Nederland Kiest. Het werd door de NOS als innovatief project ingestoken en we konden er helaas geen opvolging aan geven. Ook al is het acht jaar geleden: ik herinner me een mooie nachtje doorwerken bij het Dagblad van het Noorden: links de eerste uitgave, rechts die van later in de nacht (cudos naar Ernst en Lisette). Door het potloodje zal het wat minder spannend zijn deze keer.

Welke partij gaat geografisch denkend de grote campagne in?

One Response leave one →
 1. Rob permalink
  March 3, 2010

  Dag JW,

  Nu weer met het rode potlood, achterwaards vooruithollen. In Groenlo en Doetinchem test de Nedap hun nieuwe stemmachines. Ze maken nu onder andere gebruik van een barcode. Een snelle betrouwbare uitslag is het resultaat.
  Of het onder aan de streep een innovatieve verbetering is wordt na vanavond duidelijk.
  Zou het koppelen van jullie dienstverlening en de nieuwe machines van de Nedap een mooie solutionpack kunnen zijn?

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS