Skip to content

Open geo data / nuttig ?

2011 July 23


View Larger MapVrijdagmiddagproject werd vrijdagavondproject. Niet door slechte planning, alleen wat meer onverwacht werk. ArcGIS Online is redelijk vernieuwd. Tijdens de Esri UC heb ik gezien hoe Bernie gewoon met sleur en pleur data op de kaart tovert.

Dat gaat zo simpelweg zo:
–        Maak een account aan in www.arcgis.com en kies de Dutch Topographic Basemap (met de complimenten van Kadaster) als ondergrond. Even inzoomen op die kaart te bewonderen.
–        Zoek een (punt)dataset zoals die van het Antenneregister (via google gevonden).
–        Selecteer een gemeente en zorg voor de juist annotatie (52º 56′  15.57″ wordt dan 52.561557; was even lastig, opgelost door collega Jeroen Aarts).
–        Schruif deze file in de nieuw kaart en voila.

De kaart ziet er als bijgaand uit via de webservices vanuit ArcGIS.com, maar is een stuk fraaier in ArcGIS Online Explorer. Heeft met Silverlight te maken, denk ik zo. Beide bronnen hebben een redelijke mate aan open data. Ze zijn in ieder geval omniet te gebruiken. Ik was hier een half uurtje mee bezig. Ondanks de openheid moet ik nog wel wat nuttiger worden allemaal. Maar dat gaat zeker nog gebeuren in aanloop naar de GIS Conferentie.

NB.: in de komende weken zal ik dit blog wat gaan bijschaven. Mijn focus verlegt zich wat in de tweede helft van dit jaar en een blog mag daarvan een afspiegeling zijn. Meer daarover  l a t e r.

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS