Skip to content

Open data tijdens de Open GIS Conferentie

2012 September 16

Geen themasessies of middagpresentaties over open (Geo)data dit jaar op de Esri GIS Conferentie. Maar open data (hier een goede beschrijving door de OKFN) staat wel centraal op het hoofdpodium. De presentaties door Ton Zijlstra en Henk Hoff zullen zeker specifiek ingaan op “de kracht van de Open kaart”. Door wie?

Ton is een autoriteit in de internationale open data scène. Neem eens een kijkje op het ePSI platform of bekijk een van zijn vele presentaties. Wat ik aan hem bewonder is dat hij Europa ook gewoon naar de eigen voordeur heeft gebracht, met het Open Data Enschede iniatief. Niet hoog van de Europese toren blazen, maar gewoon zelf ook aanpakken dus. Wellicht heeft hij praktische tips die ook voor open GeoData van toepassingen zijn?

Henk is wereldwijd actief in de OpenStreetMap stichting, of mag ik beweging zeggen schrijven? Net vers terug van The State of The Map in Japan brengt hij zeker nieuwe inzichten over de kansen en beperkingen van OpenStreetMap. Van deze redelijke Apple adept verwacht ik ook een perspectief op het beeld waarom het niet handig is om OSM helemaal te ignoreren. En zou ik wel willen weten hoe Nederland het doet op OpenStreetMap gebied (ten opzichte van andere landen), en waarom dat zo is.

Overigens willen we open geodata nog een stapje verder duwen: na een open geodata whitepaper staat er nu een open geodata workshop op het programma. Maar daarover later meer.
Geïnteresseerd? De Esri GIS Conferentie kent een redelijk open toegangsbeleid, inschrijving kan nog tot een paar dagen voor de conferentie.  Nog niet in ingeschreven? (zo’n 800 deelnemers gingen U al voor): het is wat meer werk dit jaar (eerst een code aanvragen, dan inloggen op mijnEsri, dan pas echt inschrijven), maar zo is voor de toekomst het inschrijven meteen een stuk gemakkelijker. Graag tot ziens!

One Response leave one →
  1. September 19, 2012

    Dank voor je lovende woorden! :)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS