Skip to content

Open conferenties

2009 October 23
by Jw

flagsVandaag had ik wat ‘normaal gedoe’ met het GIN Congres. Gedoe, omdat het laatste minuut werk en niet nodig is. Normaal, omdat dit nu eenmaal hoort bij een andere manier van organiseren. Het komt wel goed met het GIN Congres, het is volgens mij een blijvertje. Door de jaren hebben we natuurlijk al heel wat conferenties zien gaan en komen, ook dat is normaal.

Wat me wel opvalt, is hoe open allerlei conferenties zijn geworden. Nu had de GIS Conferentie al jaren weinig te verbergen en stonden de presentaties voor iedereen online. De laatste ESRI User Conference bracht alle videos binnen korte tijd. Intergeo doet het ook al. Allemaal wel een beetje afgekeken van Ted, schat ik zo in. Ze gaan in verschillende mate met de tijd mee.

Dus nooit meer naar een conferentie gaan? Thuis een video bekijken heeft toch een heel ander effect dan er zelf bij zijn. Het voegt ook iets toe voor deelnemers, wat zijn die spreker ook al weer precies? En als je er niet naar toe kan (mag) gaan, dat kan je toch een beetje in de keuken kijken (zoals bij de FOSS4G deze week). Wie volgt met video’s in Nederland? Nu ik toch zo met video’s strooi: een uitsmijter van de week (omdat ik over de 2000 pageviews ben gegaan…). Weekend!

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS