Skip to content

MSGE: laatste fase, Geo!

2011 March 13

Graag aandacht voor het laatste deel van het experiment: Geo. Je kan met Foursquare ook zelf objecten toevoegen. Zoals eerder schreven: probeer svp eens het volgende:

 • Maak een nieuwe venue aan in Foursquare. Dan kan mobiel, je kan de pin achteraf online verzetten. (ik heb zo een al eens de GIS Conferentie aangemaakt, maar ook een bos in de buurt).
 • Controleer eens de locatie van de objecten waar je incheckt. Klopt de locatie? (soms liggen locaties 100-den meters verderop)
 • Als je incheckt: kloppen de categorie en tags van de locatie? (meestal niet, is mijn ervaring)
 • Badges: nog ideeen voor een nieuwe badge? Ik heb 4SQ een email gestuurd, met het verzoek om er een te maken voor de provinciale verkiezening. Zal ik antwoord krijgen? (ik heb geen antwoord gekregen, wel een setjes –gedrukte- kaartjes “Foursquare ambassoder kaart”.

Voor de duidelijkheid: het experiment eindigt definitief op 16 april, Foursquare day! Ik probeer nog een bijeenkomst rond deze dag te organiseren (hulp is welkom), maar niet op het GeoFort; dat is dan al half afgebroken. Na deze datum stuur ik nog een kort evaluatie formulier rond en kan het grote ont(geo)vrienden beginnen.

Ideeen over wat de professionele geo wereld kan/moet met Foursquare blijven welkom. Het gehele resultaat en alle input zal in hier delen. Wellicht herhaal ik het experiment over een tijdje weer, want mij bevalt Foursquare prima! Vooral de nieuwe versie (voor Android) heeft een geweldige exlore optie. Zo heb ik vorige week dank 4sq een van mijn Foursquare vrienden ontmoet, voor het eerste in ‘real life’.

Eigenpromotie: vorige week heb ik op de VU aan een groep van 50 (!) geomarketing studenten een presentatie gegeven over “Where is the center of marketing”. Er was veel interesse over het onderwerp, via LinkedIn en Twitter heb ik goede reacties ontvangen. Vooral het project “Virtually Spatial” vond men interessant. Binnen dit project wordt de waarheid van Foursquare met die van de officiele statistiek vergeleken. Food for thought!

4 Responses leave one →
 1. March 13, 2011

  Hoi Jan-Willem,
  Is inderdaad een leuk experiment. Ik sta er nog steeds wisselend positief en neutraal in, in het foursquare. Dit zal ik laten terugkomen in de evaluatie.

  Maar kun je wat meer vertellen over Foursquare day?Dit is op 16 april, maar wat is precies de bedoeling van die dag?
  In iedergeval zal ik het alvast opnemen in de GIS-agenda op http://www.gis-specialist.nl
  (www.gis-calendar.com)

  • Jw permalink*
   March 14, 2011

   Hey Marco, Foursquare dag is niet van mij, maar gewoon een dag waarop Foursquare gebruikers bij elkaar (kunnen) komen. Of dat echt zo is weet ik niet.

   Groeten,
   Jw.

 2. Lx_1971 permalink
  March 13, 2011

  JW,
  Voor dit experiment is gekozen voor 4SQ maar ben wel benieuwd wat te doen met alle andere check-in en review apps (Gowalla, FB places, Google Latitude, Yelp, feest.je, etc) en welke van deze het uiteindelijk zullen overleven.
  Snap dat dit buiten de scope van dit experiment ligt, maar is wel interessant.

  Evenals hoe je de juiste informatie uit al deze data weet te filteren. Toepassingen zoals Fourwhere laat zien – maar waar je meer invloed op wilt hebben.

  Maar ik ga nog een vrolijk een maandje door met (in)checken van 4SQ

  Lx

 3. March 16, 2011

  Hoi Jan-Willem,
  Als onderdeel van het experiment zou ik kunnen uitproberen wat voor spatiotemporele analyses er mogelijk zijn met onze checkingegevens.

  Om de vraag te kunnen beantwoorden wat wij – de geo wereld – met 4sq kunnen, moeten we toch minimaal uitzoeken wat voor informatie een GIS uit de checkingegevens kan halen.

  Omdat ik nog maar net begonnen ben met 4sq heb ik nog niet voldoende checkins om analyses op los te laten. Misschien is het daarom een idee als (een aantal of alle) deelnemers aan het experiment mij de URL geven naar hun feed (te vinden op http://foursquare.com/feeds/).

  Ik zie veel leuke en interessante mogelijkheden, maar daar heb ik wel de data voor nodig.

  Groeten,
  Frank

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS