Skip to content

GIS (Conferentie) verbindt – in vijf minuten

2011 October 2

Want met zo’n weekend valt het bloggen niet mee. In staccato:

1e dag GC: in de luistermodus tijdens het ochtendprogramma. ITC en Geomarketing (en boeken!) draag ik een warm hard toe. Heb weer genoeg ideeen opgedaan.

Middag: deelgenomen aan het Academic Seminar. Zeer interessant, ik moest helaas even weg voor mijn eigen presentatie. Op de vraag “verdwijnt Geo niet in de gewone ICT” antwoorde Arnold Smeulders eerst iets als “ga dan maar in de rij staan, achter biologie, geschiedenis etc”. Maar op het volgende mocht ik hem quoten “Geo gaat nooit verloren”. Het verslag van het seminar zullen we openlijk delen. Mooi dat we hier gastheer /samenwerker van IIPGeo en NCG mochten zijn.

Mijn presentatie: in de (hele) grote zaal. Feedback was lastig tijdens mijn verhaal, maar kwam daarna wel op gang. De kern in een lange zin: kies je model voor GIS, bepaal waar sociale media een rol kan spelen en ga aan de slag; open data: start een experiment, het is niet meer te stoppen.

2e dag: enkele afspraken vooraf,  maar vooral veel toevallige. Ik was deels in het AppLab te vinden (yep, ik ken het verschil tussen php en javascript) en heb een aantal demos van arcgis.com gegeven.

Ook verdere stappen voor Nederland van Boven besproken (mooie video!). Laat het duidelijk zijn: we kijken uit naar de uitzending, maar hoe zorgen we voor een vervolg? (simpel: 1 miljoen kijkers)

Genoeg interessante gesprekken over o.a.:

Wat vond je het intrigerende van FOSS4G? (onwetendheid over de licentie modellen)
Doen we (NL) het nu wel/niet goed met betrekking to INSPIRE? (tja, wie heeft het antwoord)
Waarom vinden de geobladen LinkedIn maar niets? (omdat de discussie over geo geheel langs hen heen gaat).

Wat een week. Ik heb de komende week nog tijd nodig om het een en ander uit te werken….

…..Ok. 10 minuten dan.

Bijgaand:

Mijn presentatie (zonder een aantal slides)
De mindmind van mijn presentatie

Verrijk gis met sociale media en open data

 

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS