Skip to content

GIN Congres 2011 in 453 woorden

2011 December 2
by Jw

Bijna een anti-blog, maar toch. Dinsdag. Alles is af. GIN Congres niet meer te stoppen. Wat? Keynote ziek, dan maar afzeggen, geen vervanger svp. Wanneer waren we ook weer begonnen met de voorbereiding?

Woensdag

Vroeg aangekomen, parkeerplaats leeg. Mag zelf niet de beurs op, u heeft de verkeerde badge.

Lege zaal voor Ed Nijpels. Stroomt naar 10 minuten vol. Ed spreekt over de verwarring over innovatie en duurzaamheid. En over open data. Dorine: ja, ik wil. Ed: ik heb je nog niet eens gevraagd!

Ledenvergadering. Afscheid van het bestuur, snif. Formaliteiten en ook weer niet. Felicitaties voor de nieuw voorzitter en voor mij.

De persberichtenmachine heeft twitter ontdenkt. Wel af en toe een leuke reactie, maar de meeste zijn…tweets. Ben een marketeer voor de ingenieurs. Ben een ingenieur voor de marketeers.

Beredruk op de beursvloer. GIN doet iets goed, maar wat? Nieuwe leden melden zich aan in de stand. Nieuwe partners van GIN ook!

10 meter gelopen. Hey, hoe gaat het? Weer 10 meter gelopen. Hey, hoe gaat het? Zo kom ik niet aan mijn afspraken toe. Waarom zijn het altijd dezelfde organisaties die geen stand nemen, maar wel komen? Zijn wel genoeg brengers en niet teveel halers?

EHBO. Iemand van de trap gevallen? Hoop dat alles goed is gegaan.

Drie uitnodigingen gekregen om eens een verhaal te vertellen. Dat doe ik graag. Avondbijeenkomst bij Geospatial World Forum. Sanjay heeft een erg goed team, dit gaat mooi worden. 

Donderdag.

Volle trein. Dagvoorzitter. Gaat redelijk uit de losse pols. Henk over de 43 seconden van Ed: dat geen serieus beeld zijn van hoe dat gaat, we zijn hier al langer mee bezig. Als dat zo zou zijn, kunnen we er maar beter mee stoppen.

Jantien: vind het nog steeds geweldig wat ze voor elkaar krijgt.

Dan naar de beurs. Medelijden met de dames van de truck, die krijgen geen lunch (je kan bijna door ze heen kijken). Eindelijk weer een paar Foursquare friends gesproken. Had ze nog niet in levende lijve ontmoet.

Bomvol in de Esri stand. Demos gegeven van ArcGIS.com, ook op mijn mobiel die daardoor zonder stroom komt te zitten. Geen pauze voor de Esri collegae. Wel goed en niet goed tegelijk.

Lunch met de voorzitter van GIN (…).

Laatste sessie over openheid. Marcel, Athina, Arnulf. Onbegrip alom. Hoort open source in het rijtjes van mega trend openheid? Jazeker? Moet Geonovum er zich mee bemoeien? Absoluut niet, dat is zelfs voor open source niet goed.

Op station nog een laatste bezoeker gesproken. Het was een feest. Moe. Voldaan. Naar aanleiding van de presentatie van de burgmeester van Amersfoort stel ik thuis voor om te verhuizen…

Nu einde van de vrijdag. Nog even aan mijn ArcGIS.com project gewerkt. En deze woorden gedumpt. Weekend!

 

 

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS