Skip to content

Kadaster: de toekomst telt!

2010 May 21
by Jw

[picapp align=”right” wrap=”false” link=”term=future&iid=87293″ src=”0083/f5da7c7b-951f-4248-8d13-5f4888be5c67.jpg?adImageId=12933965&imageId=87293″ width=”234″ height=”156″ /]Eerder vandaag was ik aanwezig bij de Kadasterleveranciersdag (3x woordwaarde). Het thema dit jaar “De toekomst telt”. ESRI is (trots) leverancier van het Kadaster en ik mocht eens de honeurs waarnenemen.

De presentaties: een inleiding op heden, verleden en toekomst door Godfried Barnasconi (o.a. over een roerig jaar, de arbeidsmarkt communicatie en de ‘ruimte die het Kadaster krijgt/neemt’). Rik Ebbeling, ook Kadaster, gaf een uurlang een overzicht van alle product- en processinnovaties. Dit was een goed inhoudelijk verhaal, wat best vaker (in verschillende vormen) verteld mag worden. Het niet-geo deel was nieuw voor mij.

Afsluitende presentatie door (leverancier?) Hans van Grieken, Capgemini. Trends in de wereld van geo-data. Vloeiend verhaal, veel filmpjes. Hans benoemde ook Beth Noveck op The Long Now (die ik ook volg) en recovery.gov, als voorbeeld van Open Government. Typ op die website maar eens “12345”als postcode in: de kaart stelt dan 12306 voor : Rotterdam, USA. Een stille hint naar de gebruikte software?

Een leerzame middag met het Kadaster en het ecosysteem van partners. Volgens mij telt de toekomst niet alleen, ook de geschiedenis telt mee. Met het grote verschil: de toekomst geeft weinig zekerheid. Van de geschiedenis weet je redelijk zeker dat het gebeurd is. Een daar is best wat van te leren!

Nabije toekomst: een lang weekend, graag met zon!

One Response leave one →

Trackbacks and Pingbacks

  1. Kadaster: de toekomst telt! « Kortste routes

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS