Skip to content

Ge(o)Twitter

2009 August 12
tags:
by Jw

twitterEen korte terugblik op het gebruik van twitter, waarmee ik op 25 mei ben begonnen. Ook al zie je microblogging functionaliteit op andere plekken, twitter blijft een aparte plaats houden op de ‘hype curve’ van Gartner. Microblogging is hard op weg naar beneden, komt in de ‘desillusie’ zone. Ik meen dat het die zone overleeft, het heeft een aantal heel aparte kenmerken. “Tweet niks voor tieners” lees ik in de krant (of: het papier dat in de trein ligt). Zij hebben nog te weinig van dit soort telefoons, anders deden ze zeker niets anders. Een ESRI collega tijdens de lunch over twitter: gewoon een extra kanaal in het multichannel verhaal.

Mijn gebruik van Twitter:
– Naast het twitter experiment van het GSDI congres, twitter ik tijdens alle events. Ook tijdens GIN vergaderingen heb ik tweets de wereld ingestuurd, transparanter kan niet.
– Ik gebruik twitter als een soort van ‘sms naar mezelf’ waar de hele wereld in mee mag kijken. Gewoon een reminder voor latere actie.
– Een ‘ping’ naar mogelijke contacten. Wellicht reageert er iemand? (dat is ook wel gebeurd, maar de geowereld is niet zo communicatief ingesteld).

Wat er tijdens de ESRI User Conference gebeurde was heel bijzonder. Iedereen twitterde met het kenmerk ESRIUC, er ontstond een aparte community. We zaten zelfs bij de top 10 twitter onderwerpen. Een aantal van deze personen heb ik zelfs in levende lijve ontmoet. Raar eigenlijk.

Overigens is de titel van dit stukje ge twitter, zoals het vogeltje twittert en vertelt wat het NU doet. Dat we overal maar geo voorzetten om er een eigen draai aan te geven is hier echt niet van toepassing. Hoewel? Ik voer wel steeds op waar ik ben als ik twitter. Dan kan natuurlijk ook automatisch. En kan je daar dan wat mee? Een nieuwe sociale media toepassing: waar praat de wereld wat van zich af? (nu overstappen op Schiphol; ik mail dit naar mijn blog; plaatjes en hyperlinks voeg ik later toe).

One Response leave one →
  1. August 15, 2009

    wellicht een aardige toevoeging.. via een tweet ontdekt! wel een raar getal, 62, meestal gaat het om ‘de tien beste tips’. Ik houd het meestal op zeven of drie. Jw.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS