Skip to content

Dwalend door de grootschalige provinciekaart

2013 January 4
by Jw

Esri basemapTijdens de laatste dagen van het oude jaar ben ik even in de ‘grootschalige provinciekaart’ gedoken.

Als ik zo door de grote schaal heen stap (dank GBKN dataset) zijn de details eigenlijk ‘enorm’. Veel vormen in de pure basiskaart zijn wat lastig te plaatsen, een image basiskaart maakt dan wel het verschil om tot een interpretatie te komen. Mede daarom heeft Esri recent de satelliet basiskaart vernieuwd en ik vroeg me of die basiskaart ook zijn nut heeft op de grotere schalen (sterk ingezoomd dus). Met een Esri template (swipe) maakte ik in vijf minuten deze webapp:

 

 

Door de rode lijn te verschuiven krijg je een beeld van de verschillen tussen de laatste topografische basemap en de World Imagery map, zoals deze rasterkaart officieel wordt genoemd. Een overzichtskaart of een locator functie kan ik nog -alleen op verzoek-  toevoegen, moet ik even door de Javascript API heenstappen….

 

Naast in de data, ben ik ook weer even in php/html/javascript gedoken. Het resultaat staat hieronder: de bovenstaande kaart laat een “random” stad in Nederland zien. Is die niet meteen herkenbaar (zonder uitzoomen) dan even naar beneden scrollen en zie daar: een provinciekaart in viervoud als hulpmiddel op de stad te raden. Het ziet er wat beter uit op een nieuwe pagina dan in een blogpost.

 

Voor zij die het willen weten: ik heb de Maps for Personal Use versie van www.ArcGIS.com gebruikt.  De php zal ik later op github zetten. Overigens ben ik maar tot zeven provincies gegaan, het ging me even om het uitproberen. Maar zeven provincies klinkt ook wel weer goed!

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS