Skip to content

Democratisering van geografie: Neogeografie

2012 April 22

The UnconferenceEen tweede bijdrage op Sync, nu over neogeografie. Toegegeven, een wat ouder onderwerp, maar ik zie het wel steeds terugkomen (mag helemaal). Ik heb zes bijdragen beloofd en dat gaat me zeker lukken. Daarna zie ik wel weer.

Drukke week voor de boeg: GeoSpatial World, The Next Web en als klap op de vuurpijl : whereCamp.eu . En wat men al niet doet om meer deelnemers naar whereCamp.eu te krijgen…

Let op: “Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur.”

2 Responses leave one →
 1. May 1, 2012

  Dus als conference =1 man spreekt, 99 anderen denken “is dat nou wel zo?” dan is unconference = 99 mensen spreken, 1 denkt “is dat nou wel zo?”

  Eerlijk gezegd had ik (als ruimtelijke econoom en voormalig rijksplanoloog) nog nooit van neogeografie gehoord. Heb je (links naar) voorbeelden van wat dit heeft opgeleverd aan vernieuwende inzichten, plannen, cartografie?

  • Jw permalink*
   May 1, 2012

   Die vergelijking zou ik niet maken. Eerder, conferentie: presentatoren en toehoorders zijn vooraf bekend, unconference: het grove onderwerp is bekend, spreker en toehoorders pas op het laatste moment.

   Links heb ik niet voor je (of ik moet nu zelf gaan googlen). Een unconference heeft een sterk aha-effect: gewoon eens deelnemen en dan ervaren, en dan zeggen aha, zo werkt dat.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS