Skip to content

De drie beste –digitale- geo discussies van 2012

2012 December 28

01Het is het jaargetijde van de lijstjes, de oude en nieuwe media barsten ervan, en Geo kan natuurlijk niet achterblijven. Echt digitaal discussiëren is nog niet van de grond gekomen in 2012, maar wat niet is (geweest) kan alleen nog maar komen. Daarom mijn top drie van 2012:

3. zomerzorgen: geografische spreekwoorden en gezegden #1

In de zomer schakelt de media over op komkommertijd, zo ook de sociale media. Wel een leuke bijdrage, opgestart door GJ, die van “GISNederland”. Een paar quotes: “Noordenwiend is altied koud, onverschillig waar die vandaan kumt”.. (door Hans Vos),  ‘De stad steelt en het platteland brandt’, door Bert van Rest, “Hij kent de kaart van het land” – Hij weet er alles van!” door Tamara Kaspers.

2. Voortmaken met Innovatie, bij GeoBusiness

Nav mijn blogje over het onderwerp, dat weer geschreven was naar aanleiding van een middagje dubben over innoveren.  Een paar reacties:

Cees Guikers • Dat vind ik een mooie definitie van innovatie Jan Willem, vernieuwing die is gebleven. Het onderstreept ook heel mooi dat innovatie alleen achteraf als zodanig kan worden gekwalificeerd.

Remco Takken  •  (…) En dan onze innovatieve GeoBusiness-leden. Zij die nooit voorkomen in de kolommen van het prachtblad GIS-Magazine mogen zich serieus afvragen of zij wel innovatief bezig zijn, danwel of zij hun schitterende prachtuitvindingen misschien liever voor zichzelf houden. …

Waarna ik het niet kon laten te eindigen met  (Jan Willem van Eck) : De link tussen “het voorkomen in GIS Magazine” (“het enige vaktijdschrift op het gebied van Geo-informatie en GIS in Nederland”) en “wel of niet innovatief bezig zijn” had ik zelf niet snel gelegd. Maar journalisten mogen natuurlijk ook gewoon meningen verkondingen, ook op sociale media! :) #li out.

  1. Geo-informatie bestaat niet!

Met stip op 1 staat de discussie naar aanleiding van een column van Theo Overduin (zie Geo-Info).

Met een paar topquotes “Ik vraag me juist vaak af of er wel informatie bestaat die geen geo-informatie is” (door JK Kranenburg), “Ik geloof niet in het bestaan van iets als geo-technologie” (door E Stevenhagen) en “De kunst is om niet door te slaan, dus niet alles geo-informatie te noemen. Dan wordt het hobbyisme.” van Kees van der Graaf. Voer voor verdere discussie.

Voor 2013 wens ik ons meer van dit soort discussies, als het kan in combinatie met andere GIN activiteiten! LinkedIn (groepen) is meer dan de aankondiging van een evenement (en de likes van de collega van de aankondiger). Vraag me af hoe anders de discussie zou zijn als we met dezelfde deelnemers in een zaal zouden zitten. Met 2428  leden van deze groep zou dat wel een grote zaal moeten zijn!

 

 

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS